Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

SP za boćare, Casablanca, 18. - 23. rujna

Hrvatski boćarski reprezentativci plasirali su se u najmanje tri osmine finala u dosadašnjem dijelu SP-a koje se ovoga tjedna održava u Casablanci.

Marino Milićević i Leo Brnić očekivano su se, bez ikakvih poteškoća plasirali među 16 najboljih štafeta. Premda je u izlučnoj seriji za plasman u daljnju fazu natjecanja bilo dovoljno ostvariti rezultat od 30 pogodaka hrvatski branitelji naslova svjetskih prvaka već su u prvom nastupu svima najavili da su u Casablancu došli obraniti zlatnu medalju ostvarivši fantastičan rezultat od 57 pogodaka iz 60 izbačaja što je bio i najbolji rezultat serije. U izlučnoj seriji još su samo aktualni europski prvaci Francuzi Guillaume Abelfo i Alexandre Chirat uspjeli prijeći brojku od 50 pogodaka (51/59) i prema svim prognozama hrvatska i francuska štafeta trebale bi se u finalu obračunati za naslov svjetskog prvaka.

Očekivano u osmini finala štafeta - Leo Brnić i Marino Milićević
Očekivano u osmini finala štafeta - Leo Brnić i Marino Milićević

 

Brnić se očekivano plasirao i u osminu finala brzinskog izbijanja nakon što je u izlučnoj seriji također imao najbolji rezultat od 45 pogodaka.

Tomislav Kolobarić je u natjecanju po skupinama krugova ostvario dvije pobjede i također se plasirao među 16 najboljih. U 2. kolu je na početku morao lomiti snažan otpor Čileanca Franca Barbana koji je nekoliko krugova vodio punat-dva, ali je naš reprezentativac do kraja iskazao svu svoju kvalitetu i na kraju slavio s odličnim rezultatom 28:21.

Pero Ćubela je u natjecanju po skupinama discipline pojedinačno klasično ostvario dvije pobjede, a pri tom ni u jednom susretu na terenu nije proveo više od sat vremena, izgubivši svega jedan poen. U 2. kolu je sa 13:1 nadvisio Nijemca Rinalda.

Alen Guštin i Marko Beaković startali su u natjecanje po skupinama parova pobjedom nad Alijem i Miguilom iz Đibutija 13:5.

U srijedu, 20. rujna 2017. godine, trećeg dana natjecanja na SP-u Guštinu i Beakoviću će suparnici u 2. kolu parova u susretu za izravan plasman u osminu finala biti Laugier i Peyret iz Monaka. Ćubela će u disciplini pojedinačno klasično u 3. kolu također za izravan plasman u osminu finala za suparnika imati Libanonca Bascira El Hariria. Brnić će nastupiti u osmini finala brzinskog izbijanja, a zajedno sa Milićevićem i u osmini finala štafetnog izbijanja.

Rezultati:

ŠTAFETNO IZBIJANJE

PAROVI

BRZINSKO IZBIJANJE

BLIŽANJE I IZBIJANJE U KRUG

POJEDINAČNO KLASIČNO


NOVI RASPORED prvenstva možete pogledati OVDJE

Satnica je navedena po lokalnom vremenu u Maroku.

Maroko je u vremenskoj zoni sat vremena iza Hrvatske (kada ja u Maroku 12 sati u Hrvatskoj je 13 sati)

 

Izravan prijenos događanja na prvenstvu na mrežnim stranicama možete pratiti na sljedećim linkovima:

http://www.fiboules.org/page/mondial-seniors-casablanca-174.html

https://www.dailymotion.com/video/x334t5t

http://www.sport-boules-diffusion.com/p/direct.html

Natrag