Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški tjedan

Boćarice Labina, i bez Tanje Grubiše u sastavu, uz Nives Jelovicu nove europske prvakinje u parovima, bez većih poteškoća u svoju su korist riješile još jedan istarski derbi s Novom Verudom, pobjedivši ovoga puta na gostovanju u pulskoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda 20:4. Labinjanke u sljedećem kolu ugošćuju riječku Drenovu, dok Puljanke idu u goste Marinićima.

Svega četiri poena osvojili su boćari Funtane na gostovanju u Rijeci kod prošlosezonskog trećeligaša Maria Gennaria koji je s ovom pobjedom 18:4 zasjeo na čelo prvenstvene ljestvice. Premda, mogli su Funtanjani deleko bolje proći uzmemo li u obzir činjenicu da su čak četiri igre izgubili sa najviše dva punta zaostatka. Neven Laković u bližanju i izbijanju u krug, te Marino Marinović i Nikole Hrelja u parovima spasili su ovom prigodom čast gostiju. U sljedećem kolu Funtanu očekuje najdalje gostovanje, kod novajlije u ligi Veterana Vuke koji jedini još u ligi nije ni boda osvojio.

U Trećoj HBL zapad Ladići su kod kuće savladavši Ročko Polje u svoju korist riješili još jedan istarski derbi, istim rezultatom 12:10 s kojim su na otvaranju prvenstva nadvisili i Labin. Labinjani su u ovom kolu poraženi na gostovanju u Rijeci od Zameta 14:8  i zanimljivo je stoga da su i Ročko Polje i Labin preostali još jedini u ligi bez upisanog boda. Lindar je ostvario najuvjerljiviju pobjedu kola savladavši kod kuće sa 18:4 Trstenu iz Njivica s otoka Krka, dok se Umag i sa drugog ovosezonskog gostovanja kući vrati praznih ruku, ovoga puta izgubivši od lidera Kukuljanova 15:7. U sljedećem kolu Ročko Polje će na domaćem terenu imati jako težek zadatak pokušati doći do prve pobjede s obzirom na to da mu u goste dolazi vodeće Kukuljanovo, dok dosta težak isti zadatak čeka Labina koji gostuje kod Trstene. Zanimljivo će biti u Lindaru u kojem gostuje Kastav, dok Ladići idu u goste u Rijeku Lučkom radniku, a Umag na domaćem terenu igra sa Zametom.

U derbiju 3. kola Prve A IBL Vodnjan je na domaćem terenu sa 15:7 pobijedio Valturu i tako se osamostalio na čelu prvenstvene ljestvice, jedini sa stopostotnim učinkom. Divšići Kompanija Tešić su bez Filipa Šarića kod kuće sa 12:10 izgubili od porečkih Špadića. U sljedećem kolu Vodnjanci, bez Denisa Peršića, odlaze u goste Divšićima KT koji će ovoga puta igrati bez Milana Celije.

Bumbari srušili prvaka - Daniel Radolovich, Vodnjan
Bumbari srušili prvaka - Daniel Radolovich, Vodnjan

 

U ostalim ligama zbog kišnog vikenda veliki dio susreta se tek treba odigrati u srijedu, 20. rujna 2017. godine, kako bi se dobila prava slika na ljestvicama. U Trećoj IBL Buzet - Umag prošlosezonski fenjeraš Juricani su nastavili svoju pobjedničku seriju na početku nove sezone, te su u zadnjem kolu sa 13:7 savladali Plamen u Babićima. U Trećoj IBL Poreč Tar Vabriga je na gostovanju u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože nadvisila Novo naselje 14:6 i tako ostala jedina momčad sa stopostotnim učinkom na čelu ljestvice.

Natrag