Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Obavljen ždrijeb SP-a za boćare

Obavljen je ždrijeb rasporeda natjecanja na Svjetskom prvenstvu za boćare koje se od 18. do 23. rujna 2017. godine održava u maroknskoj Casablanci.

Natjecanje će se u prvom dijelu u disciplinama pojedinalčno klasično, parovi i bližanje i izbijanje u krug odvijati u osam skupina.

Alen Guštin i Marko Beaković su u parovima svrstani u skupinu u kojoj bi im najveći suparnici trebali biti boćari Monaka, uz Nigeriju i Đibuti. Tomislav Kolobarić u krugovima u skupini kao teže prepreke ima predstavnika Bosne i Hercegovine i Čilea, uz Nigerijca. Pero Ćubela bi pak u disciplini pojedinačno klasično nešto zahtjevnijeg suparnika trebao imati u predstavniku Turske, uz boćare iz Libanona, Njemačke i Sudana.

Od hrvatskih reprezentativaca prvi će na teren Ćubela u ponedjeljak, 18. rujna 2017 u 16.45 sati, a nakon njega, u 18.45 sati na teren izlazi i Kolobarić, dok će današnji program zaključiti Marino Milićević i Leo Brnić nastupom u izlučnoj seriji štafetnog izbijanje od 21.30 sati.

U utorak, 19. rujna u 9.30 sati svoj prvi nastup u parovima imati će Guštin i Beaković, istoga dana u 15.30 Brnić će nastupiti u izlučnoj seriji brzinskog izbijanja dok će u 21.30 sati Beaković nastupiti u prvoj izlučnoj seriji preciznog izbijanja, a za plasman u četvrtfinalnu seriju mora ostvariti kvalifikacijsku normu od 14 punata.

Hrvatska reprezentacija održala je u Casablanci u nedjelju i službeni trening, a u našem taboru pojavili su se i zdravstveni problemi s obzirom na to da su probavne smetnje pogodile Guština i dopredsjednika Hrvatskog boćarskog saveza Denisa Peršića.

U nedjelju navečer održano je i svečano otvorenje prvenstva te predstavljanje svih reprezentacija, na kojem je hrvatsko boćasko izaslanstvo posjetio i tajnik hrvatskog veleposlanstva u Maroku Davor Dujić.

Hrvatsko boćarsko izaslanstvo na SP-u s tajnikom veleposlanstva u Maroku Davorom Dujićem
Hrvatsko boćarsko izaslanstvo na SP-u s tajnikom veleposlanstva u Maroku Davorom Dujićem

 

Izravan prijenos događanja na prvenstvu na mrežnim stranicama možete pratiti na sljedećim linkovima:

http://www.fiboules.org/page/mondial-seniors-casablanca-174.html

https://www.dailymotion.com/video/x334t5t

http://www.sport-boules-diffusion.com/p/direct.html

Natrag