Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Kreće Hrvatska ženska boćarska liga

Susretom u Rijeci između Drenove i Čavli škole boćanja u petak, 8. rujna 2017. godine u 17.30 sati kreće nova sezona u Hrvatskoj ženskoj boćarskoj ligi.

Liga će ove sezone brojati šest klubova, jedan manje u odnosu na prošlu sezonu, s obzirom na to da je riječki Pašac odustao od natjecanja. Među šest ekipa koje će se natjecati su i ove sezone dvije istarske, aktualni klupski prvak Hrvatske Labin i pulska Nova Veruda. S obzirom na to da obje ekipe nisu mijenjale sastave u odnosu na prošlu sezonu očekuje se da će se Labinjanke boriti za titulu sa Čavlima ŠB i Komižom, dok je Puljankama glavni zadatak osvojiti barem bod s obzirom na to da prošle sezone to nisu uspjele ostvariti.

I dok je susret 1. kola između Komiže i Nove Verude odgođen, Labin će svoj premjerni ovosezonski susret sa Marinićima odigrati u subotu, 9. rujna 2017., ali ne u Labinu, već u Pazinu, u dvorani Boćarskog centra "Aleksandar Anzur" s početkom u 16 sati. Biti će to i prvi javni nastup novopečenih prvakinja Europe u parovima, Nives Jelovice i Tanje Grubiše, nakon povratka sa Europskog prvenstva iz talijanskog Saluzza.

Tanja Grubiša i Nives Jelovica
Tanja Grubiša i Nives Jelovica

 

Temeljni termin za odigravanja susreta lige i dalje ostaje petak u 17.30 sati osim susreta u kojima igra Komiža koji se prilagođavaju zahtjevnoj organizaciji putovanja sa i na otok Vis.

Po završetku ligaškog dijela prvenstva, odnosno odigranih 10 kola najbolja četiri kluba lige ulaze u doigravanje za naslov prvaka Hrvatske, polufinale i finale kojeg će se igrati u svibnju sljedeće godine.

Natrag