Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški tjedan

Prvo kolo nove boćarske ligaške sezone 2017/18. zbog prošlog produženog kišnog vikenda proteglo se na cijeli radni dio tekućeg tjedna kada su završeni zadnji susreti kola.

Funtana je svoj prvi povratnički susret u Drugoj HBL sjever, nakon jednosezonske prvoligaške epizode, na gostovanju u Marčeljima okončala porazom 13:9 od istoimenog ambicioznog domaćina. Nakon preciznog izbijanja rezultat je i dalje bio poravnat 6:6 no završnica susreta pripala je domaćinima. U redovima Funtanjana je Nikola Hrelja, koji je ovoga ljeto pristigao iz redova prvoligaša Istre Poreč, već u prvom susretu pokazao da će biti veliko pojačanje s obzirom na to da je sudjelovao u osvajanju maksimalnih šest poena, a u preciznom izbijanju je ostvario vrlo dobar rezultat od 25 punata. Valja izdvojiti i vrlo dobrih 32 pogotka Ivana Liovića u brzinskom izbijanju. U sljedećem kolu, u svom prvom ovosezonskom domaćem susretu funtanjanski boćari ugošćuju Svetog Luku iz Josipovca kraj Osijeka.

U Trećoj HBL zapad već je prvo kolo donijelo dva istarska derbija, a oba su tijesnim rezultatom 12:10 pripala domaćinima. U ogledu starosjedilaca Ladići su pobijedili Labina, dok je u ogledu novajlija u ovom rangu natjecanja Lindar, koji je stigao iz županijskog ranga natjecanja, savladao prošlosezonskog drugoligaša Ročko Polje. Najteži poraz kola doživio je Umag na gostovanju kod Kukuljanova (18:4) koje je time najavilo da je glavni kandidat za osvajanje naslova prvaka. U sljedećem kolu istarski derbi igraju Umag i Ladići, Labin će ugostiti Kukuljanovo, a Ročko Polje ugošćuje Kastva.

U viši rang zakoračili pobjedom - Ivan Lanča, Lindar
U viši rang zakoračili pobjedom - Ivan Lanča, Lindar

 

U Prvoj A IBL je aktualni i dvostruki prvak Valtura žestoko krenula po treću uzastopnu titulu nadvisivši kod kuće s uvjerljivih 18:4 porečke Špadiće. U najzanimljivijem susretu kola Svetvinčenat je kod kuće sa 14:8 bio bolji od novajlije u ligi, Selca Bračane koja igra bez ozljeđenog Gianfranca Santora. U 2. kolu Valturi u goste dolazi po svemu sudeći snažniji suparnik, prošlosezonski trećeligaš Divšići Kompanija Tešić.

U Prvoj B IBL valja izdvojiti da su oba novaka, Sošiči i Červar slavili debitantske domaće pobjede, od kojih su Sošići bili vrlu uvjerljivi (18:4) protiv Barata, dok je Červar slavio sa tijesnih 12:10 nad Kršanom.

Od ostalih liga valja izdvojiti da je u Trećoj IBL Buzet - Umag prošlosezonska posljednjeplasirana momčad Juricani u novu sezonu startala gostujućom pobjedom u Grožnjanu 14:6, a zasluga tome sigurno ide i njihovom ovosezonskom velikom pojačanju koje je stiglo iz redova trećeligaša Umaga, Božu Šorgu koji je osvojio svih šest mogućih poena.

Zanimljivi susretu 2. kola su Brajkop - Pula Squalus u Drugoj IBL jug, Juricani - Brda u Trećoj IBL Buzet - Umag, Tar Vabria - Višnjan u Trećoj IBL Poreč i Puris - Reginex u Trećoj IBL Labin - Pazin - Rovinj.

Natrag