Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

EP za boćarice, Saluzzo

Najmanje tri brončane medalje osigurale su hrvatske boćarske reprezentativke drugog dana natjecanja na Europskom prvenstvu koje se od 30. kolovoza do 1. rujna 2017. godine održava u talijanskom Saluzzu.

Nives Jelovica i Tanja Grubiša, boćarice Labina, plasirale su se u polufinale parova nakon što su u četvrtfinalu sa glatkih 13:0 pobijedile Crnogorke Sindik i Šujicu. Suparnice našim reprezentativkama u polufinalu će biti Francuskinje Mailehako i Furnari, dok drugi polufinalni par čine Talijanke Carlini i Falconieri, te Srpkinje Antonjak i Radović.

Bronca je osigurana - Nivs Jelovica i Tanja Grubiša
Bronca je osigurana - Nivs Jelovica i Tanja Grubiša

 

Iva Matijević (Špansko, Zagreb) plasirala se u finalnu seriju preciznog izbijanja, među četiri najbolje boćarice na prvenstvu nakon što je u polufinalnoj seriji ostvarila rezultat od 9 punata što je bio treći rezultat serije. U finalu su još aktualna europska prvakinja Talijanka Caterina Venturini, Estelle Abelfo iz Monaka i Francuskinja Sesilia Mailehako.

Carrolina Bajrić (Čavle ŠB) se plasirala u polufinale bližanja i izbijanja u krug nakon izvrsne igre u četvrtfinalu i pobjede nad Francuskinjom Coralie Rives 27:24. Bajrić će u polufinalu igrati sa Talijankom Serenom Traversa dok drugi polufinalni par čine Srpkinja Nataša Antonjak i Slovenka Sara Jenčič.

Nažalost, Jelovica se nije uspjela plasirati u polufinale discipline pojedinačno klasično s obzirom na to da je u četvrtfinalu imala najtežu moguću prepreku, aktualnu svjetsku i europsku prvakinju, Talijanku Venturini od koje je izgubila 11:8 i od koje je također poražena bila i u finalu zadnjeg EP-a prije dvije godine.

 

Rezultati:

PAROVI

POJEDINAČNO KLASIČNO

PRECIZNO IZBIJANJE

BLIŽANJE I IZBIJANJE U KRUG

BRZINSKO IZBIJANJE

ŠTAFETNO IZBIJANJE

 

Raspored prvenstva možete pogledati OVDJE

Ždrijeb po disciplinama možete pogledati OVDJE

 

Događanja na EP možete uživo gledati i na mrežnim stranicama na sljedećem linkovima:

http://www.fiboules.org/page/championnat-europeen-feminin-a-saluzzo-italie-177.html

http://dai.ly/x334t5t

 

 

Natrag