Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr
Stranice su u probnoj fazi - hvala na razumijevanju

EP za boćarice, Saluzzo

Najmanje tri brončane medalje osigurale su hrvatske boćarske reprezentativke drugog dana natjecanja na Europskom prvenstvu koje se od 30. kolovoza do 1. rujna 2017. godine održava u talijanskom Saluzzu.

Nives Jelovica i Tanja Grubiša, boćarice Labina, plasirale su se u polufinale parova nakon što su u četvrtfinalu sa glatkih 13:0 pobijedile Crnogorke Sindik i Šujicu. Suparnice našim reprezentativkama u polufinalu će biti Francuskinje Mailehako i Furnari, dok drugi polufinalni par čine Talijanke Carlini i Falconieri, te Srpkinje Antonjak i Radović.

Bronca je osigurana - Nivs Jelovica i Tanja Grubiša
Bronca je osigurana - Nivs Jelovica i Tanja Grubiša

 

Iva Matijević (Špansko, Zagreb) plasirala se u finalnu seriju preciznog izbijanja, među četiri najbolje boćarice na prvenstvu nakon što je u polufinalnoj seriji ostvarila rezultat od 9 punata što je bio treći rezultat serije. U finalu su još aktualna europska prvakinja Talijanka Caterina Venturini, Estelle Abelfo iz Monaka i Francuskinja Sesilia Mailehako.

Carrolina Bajrić (Čavle ŠB) se plasirala u polufinale bližanja i izbijanja u krug nakon izvrsne igre u četvrtfinalu i pobjede nad Francuskinjom Coralie Rives 27:24. Bajrić će u polufinalu igrati sa Talijankom Serenom Traversa dok drugi polufinalni par čine Srpkinja Nataša Antonjak i Slovenka Sara Jenčič.

Nažalost, Jelovica se nije uspjela plasirati u polufinale discipline pojedinačno klasično s obzirom na to da je u četvrtfinalu imala najtežu moguću prepreku, aktualnu svjetsku i europsku prvakinju, Talijanku Venturini od koje je izgubila 11:8 i od koje je također poražena bila i u finalu zadnjeg EP-a prije dvije godine.

 

Rezultati:

PAROVI

POJEDINAČNO KLASIČNO

PRECIZNO IZBIJANJE

BLIŽANJE I IZBIJANJE U KRUG

BRZINSKO IZBIJANJE

ŠTAFETNO IZBIJANJE

 

Raspored prvenstva možete pogledati OVDJE

Ždrijeb po disciplinama možete pogledati OVDJE

 

Događanja na EP možete uživo gledati i na mrežnim stranicama na sljedećem linkovima:

http://www.fiboules.org/page/championnat-europeen-feminin-a-saluzzo-italie-177.html

http://dai.ly/x334t5t

 

 

Natrag