Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Ždrijeb rasporeda hrvatskih liga

U pazinskom hotelu Lovac održan je javni ždrijeb rasporeda svih hrvatskih boćarskih liga kojem su između ostalih nazočni bili predsjednik i dopredsjednik HBS-a Tomislav Ćurko i Denis Peršić.

Boćari Pazina kod kuće otvaraju novu sezonu
Boćari Pazina kod kuće otvaraju novu sezonu

 

Prva HBL

Što se Prve HBL tiče od tri istarska kluba u 1. kolu domaćin je Pazin koji će u dvorani Boćarskog centra "Aleksandar Anzur" ugostiti dugopoljski Sokol. Pula i Istra Poreč će gostovati, Puljani kod Bistona Brela, a Porečani kod povratnika u prvoligaško društvo, omiške Gorčine koja će svoje domaće susrete igrati u Sinju.

Prvenstvo počinje 7. listopada a u jesenskom dijelu odigrati će se osam kola zaključno sa 25. studenim. Nastavak sa preostalih 10 kola slijedi od 20. siječnja do 24. ožujka. Nakon odigranih 18 kola od ove sezone prvak Hrvatske prvi će puta biti odlučen na završnom turniru četiri najbolja kluba lige koji će se odigrati 7. i 8. travnja, a pravo na domaćinstvo ima prvoplasirani klub ligaškog dijela prvenstva.

Kompletan raspored Prve HBL možete pogledati OVDJE

 

Druga HBL sjever

Jedini istarski predstavnik u Drugoj HBL sjever i prošlosezonski prvoligaš Funtana u prvom će kolu gostovati kod vrlo ambicioznih i pojačanih Marčelji.

Prvenstvo počinje 2. rujna a u jesenskom dijelu odigrati će se sedam kola zaključno sa 14. listopadom. Nastavak sa preostalih 11 kola slijedi od 14. travnja do 23. lipnja.

Kompletan raspored Druge HBL sjever možete pogledati OVDJE

 

Treća HBL zapad

Istarsko boćanje u predstojećoj će sezoni u Trećoj HBL zapad predstavljati pet klubova. Dva su istarska derbija na rasporedu već u 1. kolu. Novak Lindar će ugostiti prošlosezonskog drugoligaša koji od predstojeće sezone nastupa pod novim nazivom Ročko Polje (bivši Istra Aluminij), dok će Ladići ugostiti Labina. Na gostovanje preko Učke mora jedino Umag koji ide u goste Kastvu.

Prvenstvo počinje 3. rujna a u jesenskom dijelu odigrati će se sedam kola zaključno sa 15. listopadom. Nastavak sa preostalih 11 kola slijedi od 15. travnja do 24. lipnja.

Kompletan raspored Treće HBL zapad možete pogledati OVDJE

 

Hrvatska ženska liga

Hrvatska ženska liga u predstojećoj će sezoni brojati šest ekipa, jednu manje u odnosu na prošlu sezonu s obzirom na to da je riječki Pašac odustao od natjecanja u ovom rangu. Od dvije istarske ekipe u ligi aktualni prvak Hrvatske Labin u 1. kolu ugošćuje Mariniće, dok će pulska Nova Veruda na najdalje moguće gostovanje, u Komižu na otok Vis.

Prvenstvo počinje 8. rujna a u jesenskom dijelu odigrati će se šest kola zaključno sa 13. listopadom. Nastavak sa preostalih četiri kola slijedi od 6. do 27. lipnja.

Nakon ligaškog dijela natjecanja četiri najbolje ekipe igrati će doigravanje za prvaka, odnosno polufinala i finale po sustavu boljeg iz dva susreta. Polufinala su na rasporedu 4. i 11. svibnja, a finale 18. i 25. svibnja.

Kompletan raspored HŽBL možete pogledati OVDJE

 

 

Natrag