Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Velika nagrada Pazina - Kompakt kup

9. Velika nagrada Pazina - Kompakt kup, veliki međunarodni turnir na kojem se natjecati krenulo 87 parova, odnosno 174 boćara i boćarice iz Slovenije, Italije, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, je stigao do osmine finala što znači da će se danas (nedjelja) za naslov pobjednika boriti još 16 parova.

 

S obzirom na jačinu suparnika koje su do sada pobjeđivali najugodnija iznenađenje dosadašnjeg dijela turnira predstavljaju dva para s Labinštine, Andrej Buršić (Potpićan Italpan) i Robi Ilić (Labin), te Josip Burul (Kršan) i Hidajet Ismić (Labin).

Burul i Ismić su na boćalištu u Lindaru u natjecanju po skupinama s nevjerojatnih 13:0 pobijedili slovenski par u kojem je nekadašnjem svjetskom prvaku Gregoru Moličniku, umjesto u zadnji tren odustalog također svjetskog prvaka Dejana Tonejca, partnera činio Robert Dekanj. No Moličnik i Dekanj su u dva odigrana susreta na turniru uspjeli osvojiti jedan poen, jer su u prethodnom ogledu s također uvjerljivih 13:1 izgubili od svojih sunarodnjaka Sosiča i Hervola. Nakon Moličnika i Dekanja, Burul i Ismić su iz turnira eliminirali Zagrepčane Maglića i Bljaića, a potom i Sosiča i Hervola, dok su u šesnaestini finala nadvisili Talijanje Giacoma Ormellesea i Lucu Balosa (13:8). U osmini finala ih pak očekuje susret sa Slovencima iz redova aktualnog i dvostrukog prvaka Europe, talijanskog Pontesea, Alešom Borčnikom i Jakom Kosirnikom.

Buršić i Ilić su pak na domaćem terenu, na novom boćalištu u Potpićnu, u skupini pobjediti slovenske reprezentativce Gregora Severa i Gregora Oprešnika (11:10), a potom i Talijane Diega Divina i Sergia Tisa (13:4), dok su u šesnaestini finala savladali Sanjina Krivičića i Eda Belca (8:5). U osmini finala ih pak očekuje najteža prepreka do sada, nekadašnji suigrači iz Trio Buzeta, Alen Guštin (Pazin) i trenutno ponajbolji boćar svijeta, aktualni i trostruki uzastopni svjetski prvak Slovenac Jure Kozjek.

Poslastica šesnaestine finala bio je susret u kojem su najtrofejniji boćar na turniru, trostruki svjetski i četverostruki europski prvak, Slovenac Davor Janžič i njegov reprezentativni kolega Nik Švara sa puntom razlike (9:8) pobjedili pobjednike turnira od prije dvije godine, Nenada Tadića (Istra Poreč) i Igora Vretenara (Pazin).

Od istaknutijih imena iz svijeta boćanja osim Moličnika, Severa, Oprešnika, Tadića i Vretenara na turniru više nema ni Gorana i Maria Percana, Rolanda Marčelje, Valtera Ivančića, Slovenaca Anžea i Erika Petriča.

Što se tiče osmine finala najprimamljiviji susret biti će svakako onaj u kojem će se ogledati aktualni pobjednici turnira Tomislav Kolobarić i Igor Hajsek (Zrinjevac, Zagreb) sa Janžičem i Švarom.

 

Nedjelja, 6. 08. 2017. 

Osmina finala:

Dvorana Boćarskog centra Aleksandar Anzur Pazin u 10,00 sati

Fabec, Boštjančič - Mlinar, Vujanović :

Borčnik, Kosirnik -  Burul, Ismić :

Divina, Tiso -  Miličević, Brnić :

Buršić, Ilić - A.Guštin, Kozjek :

Otvoreni tereni Boćarskog centra Aleksandar Anzur Pazin u 10,00 sati

Janžić, Švara - Kolobarić, Hajsek :

Frare, Difant -  Kragelj - Beguš :

P.Čubela, M.Čubela - Korošak, Korenčić :

Cuculić, Kraljić - Krizmanić, Šircelj :

 

Četvrtfinale se igra s početkom u 11.45 sati, polufinale od 15 sati, a finale i susret za 3. mjesto od 17 sati.

 

Dosadašnje rezultate i kompletan raspored možete pogledati OVDJE

Natrag