Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Seniorska prvenstva Istre

Božo Šorgo, iskusni boćar trećeligaša Umaga, osvojio je ovogodišnji naslov prvaka Istre u bližanju i izbijanju u krug, na prvenstvu koje je, u organizaciji Zajednice boćarskih klubova Grada Poreča 23. srpnja 2017. godine odigrano u Kukcima, a za prvi dio natjecanja po skupinama kojeg je korišteno i boćalište u Novoj Vasi.

Šorgo je u finalu sa tijesnim puntom razlike (22:21) pobijedio Ivana Milohanića iz Veleniki koji se tako drugi dan za redom na jednom županijskom prvenstvu morao zadovoljiti titulom viceprvaka s obzirom na to da je i dan prije u Svetoj Mariji na Krasu na prvenstvu u disciplini pojedinačno klasično također osvojio srebrnu medalju. Milohanić je ujedno ostvario i najbolji rezultat prvenstva u Kukcima pobijedivši u natjecanju po skupinama Alena Džananovića (Mate Balota, Poreč) 26:18.

Finalisti prvenstva u Kukcima - Ivan Milohanić (lijevo) i Božo Šorgo
Finalisti prvenstva u Kukcima - Ivan Milohanić (lijevo) i Božo Šorgo

 

Oba su finalista na svom putu do vrha morala pobijediti barem po jednog istaknutog prvoligaškog boćara, pa je tako Šorgo u četvrtfinalu savladao Nenada Tadića iz Istre Poreč (24:21), dok je Milohanić u polufinalu nadvisio Igora Vretenara iz Pazina (19:17).

Brončane medalje pripale su poraženim polufinalistima Nikoli Jedrejčiću (Lindar) i Vretenaru.

Najbolja četiri krugaša Istre - (slijeva) Igor Vretenar, Nikola Jedrejčić, Ivan Milohanić i Božo Šorgo
Najbolja četiri krugaša Istre - (slijeva) Igor Vretenar, Nikola Jedrejčić, Ivan Milohanić i Božo Šorgo

 

Kompletne rezultate prvenstva možete pogledati OVDJE

 

Šorgo je stekao pravo nastupa na prvenstvu Hrvatske koje će se 16. i 17. prosinca 2017. odigrati u Dubovačko-neretvanskoj županiji.

Natrag